dijous, 2 de juny del 2011

AVALUACIÓ EL PROCÉS DE TREBALL

EL CAS DE LA MARIA:
Hem avançat a bon ritme amb els dossiers de treball, la Maria es mostra satisfeta i he de dir que hem establert un molt bon clima de treball i certa complicitat ja que sempre fem els reforços al departament de psicopedagogia i això ens permet treballar sense interferències, sempre en un ambient molt proper.

Malgrat els esforços he de dir que no he aconseguit el meu objectiu i la Maria encara té dubtes a l’hora de plantejar-se el preu de les coses, de resoldre un problema de la vida quotidiana i de assolir que 1 euros són 100 cèntims. Tinc la sensació que els aprenentatges no acaben de consolidar-se i algunes vegades em trobo que estem donant voltes a una situació o un problema i la Maria no pot veure clara la idea o trobar una solució i en un moment, com si s’encengués un interruptor, troba la resposta. A vegades és com si alguna cosa es connectés momentàniament per desprès tornar a desconnectar-se.

El problema d’abstracció es fa evident en qualsevol situació que li plantejo a la nena i, per exemple, en sessions que hem treballat el valor aproximat de les coses me’n adono que per la Maria unes sabates poden costar 4 ó 5 euros i dos tetrabricks de suc 15 euros. No té noció general del valor de les coses, tampoc del sou mig que una persona pot guanyar per partir d’una xifra mensual per administrar-se.

La relació amb la Maria ha estat excel·lent i la seva actitud col·laboradora en tot moment. Només podria destacar que en alguns moments, quan alguna situació d’aprenentatge no es resolia adequadament, la Maria es resistia a acceptar la meva rectificació. Penso que aquesta situació ve donada per aquell sentiment que té ella de sentir-se diferent i que tan la incomoda. Aquest interès per demostrar que ella pot fer el mateix que els altre feia que es tanques a algunes de les meves explicacions i insistència en rectificar l’error. En aquests moments la meva estratègia era una mica utilitzar l’humor i girar la situació per tal que no resultés angoixant per la Maria adonar-se del seu error si no, ans al contrari, una oportunitat per aprendre o aclarir quelcom que no tenim clar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada